Alla inlägg under september 2021

Av Sofia - 16 september 2021 19:03

?..idag är det DAVIDS födelsedag. Å inte vilken födelsedag som helst utan den 20:e i ordningen. Den är ju lite speciell och då tänker jag inte bara på att det klirrade i Davids väska när han kom hem. Han skulle köpa en öl bara för att han kunde. Men vid närmare eftertanke hade han nog köpt i varje fall två - annars hade det inte klirrat?

Nu lämnar även David tonårstiden bakom sig och två decennier har passerat sedan den dag han kom till världen. En solig söndag, ca 1,5 vecka över tiden. Vet att jag absolut inte ville han skulle vilja ut fem dagar tidigare om niI förstår vad jag menar. Elfte september klingar sorg i öronen.

David, du är en solstråle att ha omkring sig. Världen blir lite bättre och lite ljusare med din närvaro. Klok, snäll, omtänksam och rolig. Sån flax att jag fick bli din mamma.

Nu sitter jag framför brasan o väntar på att din träning ska ta slut, å Stellas dans så vi får grilla färskt lammkött som vi hämtade i Kulebo igår.

Stort och innerligt grattis min sol! Älskar dig mer än du förstår!

Liten kille?

?.blev stor kille och snabbt gick det!

Av Sofia - 14 september 2021 17:35

Septembermorgon som badar i sol är kanske de vackraste. Det är ett helt annat ljus än till exempel i juni. Gick ut på altanen och drog in den svala eller rättare sagt kalla luften. Spindlarna hade under natten gjort hundratals konstverk runt om räcket. När solen lyser på dem är de otroligt vackra även om vi river bort dem ofta. Jag gillar inte spindlar heller för den delen men de gör sitt jobb och är extremt flitiga.

En bra jobbdag har passerat och medan jag jobbade på blev våra fönster rena. En go känsla att ha lejt bort denna syssla eftersom resultatet blir kanon. Ska jag göra det tar det fyra gånger så lång tid och ändå inte riktigt bra. Nu är rutorna så rena att jag är rädd för att varenda fågel ska krascha in i huset. Ja, vi har fågelklistermärke på de stora partierna.

Sitter o njuter av en cappuccino på Espresso House. Väntar på Stella som ska dansa klart. Handlat 20-årspresent till David och jag hoppas han blir glad. Svårt det där, med presenter. Ska besöka ICA innan vi far hemåt. En buss hade havererat på Brogatan när jag körde in i stan. Med tanke på alla byggen och avstängningar i stan underlättade detta inte flödet av trafik direkt. Hoppas det har lugnat ned sig om en timme.

Ha en go kväll!



Septembermorgon

Av Sofia - 12 september 2021 14:54

Kalas för Stella igår. Härlig kväll och alltid kul att få ställa till med fest nu när man får träffas igen. Alla kunde tyvärr inte komma och originaldatumet blev ju framflyttat två veckor på grund av min tjuriga förkylning. Men de som kom fick desto mer mat, ha ha o de som inte kom får skylla sig själv för det var gott! Att grilla kyckling - det kan bli torrt men det blev saftigt. Å egen pesto (i varje fall egen vitlök och basilika). Älskar det. Mamma hade med sig tårta och som vanligt var den såååå god. Stella fick fina paket och var nöjd så nöjd.

En fantastiskt trevlig kväll även om jag var lite trött. Det är så härligt att få samlas, o när Johanna och Henry kommer hem - det kan aldrig bli för ofta. När de åkte idag - det känns som ett stort hål i mig. Är det bara jag som känner så, tänker jag ibland. Tur att man har två kidz kvar hemma. Hur blir jag sedan?..

Sprang med mina nya löparskor idag. Frida Karlsson gör reklam eller har samarbete med Adidas och eftersom jag avverkat ett par Hoka som jag tyckte tog slut för tidigt, varför inte. Å vem vill inte bli lika snabb som henne. Nu kommer jag aldrig att bli det iofs men så sköna de var. Det var studs i dessa sulor och otroligt snygga även om det är mindre viktigt.

Man hör ibland att man ska tänka igenom dagen och tänka på alltsom blivit gjort istället för tvärtom. Å jag sammanfattar veckan med heltidsjobb med råge, ett delårsbokslut klart, sprungit drygt fyra mil och ett släktkalas och umgås med barnen - känns bra att tänka så istället för att ha en gnagande känsla av allt som inte utfördes.

Ha en fortsatt go söndag!!

17-åringen

Morfar frågade om Stella tyckte det var lätt att öppna paket med dessa naglar?

Snabba, snygga

De jobbade på bra ochvjag oxå ; )

Av Sofia - 10 september 2021 15:14

Blev medbjuden på AW idag. I verkligheten. Det ni, har inte inträffat på länge med tanke på pandemin. Å så öppnar O?Learys. Härligt! Om vi får plats. Det är nog fler som tänker denna tanke idag, möjligen. Men det finns ju fler ställen att gå till. Kul ska det bli hursomhelst. Att få tjära IRL och inte bara på Teams.

En bra dag som startade med förvaltningsinformation där jag ska dra siffror o berätta om vår förvaltnings ekomiska status. En kollega sa - det gjorde du bra. Ha, ja, det är inte lätt att göra rock?n?roll roll med siffror.

Varmt väder. Men ändå, trots 22 grader blev det en mycket skön löpartur på lunchen. Det är fräsch luft och mycket syre.

En annan MYCKET tråkig händelse idag. Stella och alla andra som satt i Brinells matsal blev ögonvittne till en knivattack. Alltså - den känslan när hon skickade bild på poliser och alla andra utryckningsfordon. Svårt att ta in. Vart är samhället på väg. Fruktansvärt! Otäckt! Så nära.

Ha en bra kväll!!!

Gårdagens sunset

Fick ta bussen till stan för AW

Av Sofia - 9 september 2021 18:57

Nässjö är coolt. Är så stolt att få bo i en mellanstor ?lagom? stad. Nu bor jag ju iofs utanför. På landet i fullständig ro och frihet MEN jag är i city ofta.

Idag skulle vi kompletteringshandla till Stellas 17-årsfest på lördag och då passade vi på att kolla in nya utsmyckningen av staden. En perfekt tomvägg som bara slutade?.har fått stans finaste väggmålning. Bättre väder kunde målarinnan inte ha fått. Hon höll fortfarande på med lite finlir och slutliga justeringar när vi var förbi. Så fin. Målningen fångar verkligen in blicken.

Har slutligen lagat min tand idag. En toppning så att säga, den slutliga lagningen. En nyutexaminerad tandläkare skulle göra detta och jag tror han var lika rädd som jag. Han märkte min ångest och för att lugna stämningen sjöng han med i varenda låt som radion skvalade. Han skulle borra bort den provisoriska lagningen och lägga den slutgiltiga. Hur svårt kan det va? Hur löjlig får jag vara? Tanden är död men jag funderade ändå på bedövning. Ni fattar ju. Det gick bra hursomhelst även om jag tänkte - nu spricker tanden?. Å inte ett öre kostade denna fyra gånger långa behandling. Tandvårdsförsäkring- I like.

Firar in altantrappen idag. Man kan fira precis allt! Parabolen är flyttad och trappen är fri!

Ha en fortsatt go kväll!

Så fin!!

Trappen är fri från parabolen

En ljuvlig kväll

Av Sofia - 8 september 2021 18:50

Jag får täta rapporter från mor om dagarna. Pappa plockar lingon. Sedan plockar han mer (fler) lingon och därefter plockas det lite till. Hon skrev i nåt SMS - kan man grilla lingon?? Lingonsylt och lingondricka - så mycket mer kan man liksom inte göra. Kolasås med färska lingon är iofs gudomligt gott men det går ju inte åt så många. Har lite dåligt samvete när alla är ute o plockar men jag är så ytterst bortskämd med att FÅ sylt av mor. Den dagen kommer när jag får både plocka och sylta själv.

Jobbardagen har flutit på och jag är näst intill klar med delårsbokslutet. Sååå skönt! Bara några små detaljer kvar - eller rättare sagt besked om vissa delar ska vara med i rapporten. Startade dagen kl 06 när Jonas åkte. Njöt av spegelblank sjö.

Check på parabolflytt idag. Suveräna Sävsjö Digital utförde. När vi byggde till och om altanen var den utan överdrift i vägen. Det är inga vackra pjäser så därför blev jag lyrisk när han bytte ut den ljusfult grå till en mörkgrå plåtbalja som näst intill blev osynlig mot vår husvägg. Härligt!!!

Å check på fjärde sprutan TBE som de små odjuren fästingarna kan smitta oss med. Gott!

Jag loggade ut kl 15 o sprang en runda. Vände vid Grimstorps badplats. Det gick riktigt bra men det var lite väl långt. Jag gick de två sista km tillbaka. 12 km räcker för tant och jag är otroligt nöjd med att känna flow åtminstone 70 procent.

Ha en go kväll!!

Fina pappa med nyplockade lingon

Tidig morgon. Det här får jag vila ögon på under dagen. Snart ska vi tillbaka till arbetsplatsen- det blir en omställning.

Den försvinner ju ?nästan? ;)

Av Sofia - 6 september 2021 19:29

Wow vilket väder vi har. Ingen vidare sol idag men så skönt!! Perfekt löparväder vilket jag testade på lunchen. Mittemellan uppföljning ekonomi för fastighetsavdelningen och samhällsbyggnadsavdelningen. Det är gudomligt skönt att rensa hjärnan totalt med alla siffror. Jag älskar dessa dagar. Dessa intensiva dagar - mitt i ett delårsbokslut. Varje minut är schemalagd och när mina avdelningschefer är så engagerade i sina siffror för Nässjös bästa. Alltså vad kan man mer önska som ekonom närmande har ansvar för förvaltningens siffror. Inte mycket. Låter kanske fånigt att skriva mina avdelningschefer men de är mina kollegor och jag känner mig som en tjatig chef lite då och då.

Efter en lång men bra arbetsdag blir det enchiladas med älgfärs, hemodlad paprika och vitlök. Jonas rensade frysen och den gamla älgen måste ge plats för den nya. Älgjakt den 8 okt o naturligtvis skjuts det en skogens konung i Jonas lag i Landsbro.

Ha en underbar kväll!

Å så STOOORT grattis kusin Bettan på din 50-årsdag. Minsta kusinen fyller tant. Hoppas du har haft en härlig födelsedag!! Kram från Tullan!

Hoppas kortet kom fram idag!

Älgenchiladas

Av Sofia - 5 september 2021 20:50

Har precis gått en kvällsrunda i kvarteret, i mörker. Det går fort nu, mot mörkare tider. Lite vemodigt men ändå mysigt. Nu gör sig värmeljusen bättre.

Idag har varit ytterligare en nyttodag. Fixat i trädgården, städat och tvättat. Vi fick lavendel av grannen som ändå skulle grävas upp och vi satte den vid vårt uteförråd. Bra när man kan byta grejer. Han fick iofs inte så mycket av oss men vi får bjuda på kaffe nån dag.

Åkte till Gamlarp och köpte ägg, morötter och potatis. Att ha tre plattor ägg hemma ger mig en känsla av att vara rik. Världens bästa energikälla och användbart till så mycket. Dessutom gott!

Tog en nyfikenhetsrunda i de nya kvarteren i Alsberg. Tittade på alla fina hus som har byggts och håller på att byggas. Å i ett av uterummen satt våra vänner som byggt nytt och vi stannade till för att säga hej och vi fick en hustitt. Sååå fint och välplanerat. Bra jobbat Tomas och Hea. Fina materialval och inredningen är super. Verkligen ombonat, stilrent och vackert. Tack för titten och pratstunden! Vi ses i Stinsen snart! Bandysäsongen är här.

Å nu laddar vi inför ny vecka. Att få ha såna här helger med inget på schemat men ändå massor som blivit gjort. Guld värt!! Å fint väder! Gott!

Godnatt!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards