Alla inlägg under juni 2021

Av Sofia - 15 juni 2021 19:29

Idag har jag och mina kollegor i ledningsgruppen tillbringat dagen i Lövhult. Så kul och trevligt att träffas i verkligheten - IRL - in real life. Det var över ett halvår sedan vi gjorde det och våra möten har varit via teams.

Jag cyklade från Solbacka vid kvart i sju ,mötte upp Joel i Vallbohaga och jag fick en visning av deras nybyggda hus. Så fint. Fina färger och material. Fick oxå se deras senaste fynd - en snäckskalslampa - en sån som mor och far har vilken jag har gillat i hela mitt liv.

Mot Lövhult på cykel och vi började med fika som smakade gudomligt. Sedan promenerade vi runt på ?våra ägor? och såg bl a det senaste projektet - en helt ny skidskyttebana. Vilken häftig anläggning! Nässjö kommer att ha ett superstort upptagningsområde med tanke på att nästa bana i samma klass ligger i Torsby. Vi kollade järnåldersbyn vilket faktiskt är en plats jag aldrig besökt. Lövhult är en riktig pärla i Nässjö.

God lunch från Let?s take a break - pokebowl med lax - så gott! Efter det blev det snack av några viktiga punkter och SEN blev det frisbeegolf. Har aldrig testat men så kul. I början var det svårt men det gick bättre mot slutet. Dessutom hård vind så det var inte helt enkelt.

En riktigt bra dag och väldigt trevligt att träffa kollegorna face to face!

Tommy testar

Mycket tomhylsor

Järnåldersbyn

God lunch

Frisbeegolf

Å så hemfärd

Av Sofia - 14 juni 2021 18:29

Arbetsdagen är slut och jag sitter och blickar ut över sjön. Det blåser hårt ute. Amplarna som hänger på altanen åker karusell. Vädret kan verkligen skifta från en dag till en annan. Faktum att det är rätt skönt med en mellandag i värmeböljan. Särskilt om man kollar vädret framåt - 30 grader framöver. Då blir det mycket behagligt att bada.

En fördel med att sitta hemma och jobba är att man får njuta länge länge av de blomster man fick i samband med födelsedagen. Jag älskar blommor och njuter varje gång jag tittar på buketterna. Blommor från skogen och affärer. Love it all! Doften av liljekonvaljer i huset. Så underbart!

På lunchen idag blev det en löparrunda - helt perfekt temperatur för min smak. Den rundan har gett mig energi för hela dagen. Endorfinerna dansar samba i kroppen.

Till kvällen blir det EM-fotboll. Nu hejar vi på Sverige!!!

Kidsen vet vad jag gillar!

Å Jonas oxå tydligen?.

Av Sofia - 13 juni 2021 15:49

Har fått förmånen att hänga med Johanna o Oliver lördag och söndag. Igår var vädret lite kyligare men i växthuset var det var det varmt o skönt när de kom. Å mojiton var god.

Sedan kom David och därefter mor och far samt Jonas mamma. Stella firade sin kusin Ella som tog studenten igår. Grattis Ella!!!

Vi grillade och åt. Enda dagen denna veckan som vi inte kunde sitta utomhus men det gick fint inne oxå. Jag blev så fint firad med blommor o bladet och spader?.eller jag menar klöver. Mamma hade gjort en jättegod tårta. Godare än vanligt faktiskt om det är möjligt.

Senare på kvällen spelade vi Mjölki - ett slags kubbspel men med poäng. Riktigt kul eftersom jag vann! Kvällspromenad i kvarteret o via berget. Satt i pratade länge på kvällen. Mysigt.

Idag efter frukost gick vi till Torsa stenar. Johanna ville ju se vårt Craigh Na Dun i verkligheten. Vi tog oss varken fram eller bakåt i tiden och det är väl tur även om det skulle vara spännande att få tillbringa en dag på 1700-talet. Å Johanna hittade en fin pinne som ska få bli smyckeshållare. Idéernas drottning!

Efter det gick vi åsen i fikade där sjön möter upp. Gott. Johanna och Oliver premiärbadade och det var idag lite kallt. Sedan kom Stella och vi åt lunch.

Underbar helg! Kan konstatera att ett dygn går alldeles för fort! Tack fina Johanna och Oliver för att ni kom! Mysigt att ha er här!

Av Sofia - 11 juni 2021 16:47

Två besök som skulle göras på ledig torsdag och ledig fredag. Igår var det tandläkarbesök och kan liknas vid helvetet. Rotfyllning steg 1 med mer borra, rensning av tandkanaler. I drygt en timme låg jag och gapade så stort jag kunde. Är nära panik när jag känner att käken börjar låsa sig. Å så sugen som inte suger upp allt utan man får svälja på nåt konstigt vis. Usch! Hatar. Å oddsen för min tand är inte särskilt goda - sprickan är djup så det finns ändå risk för att jag får dra ut den. Nog om helvete. Nytt besök i augusti och slutföra om jag då inte får problem innan dess.

Himlen idag - sätta sig hos frissan, dricka gott the, få hårmasage o oljeinpackning som doftar lavendel. Sedan tvätt och mer inpackning o därefter en bra genomklappning. Känner mig fin och der är skönt när håret känns lättare till sommaren.

Tog en löparrunda och molnen var med mig och gjorde rundan skön och snabb och inte för varm. Stella har slutat skolan idag. Första året på gymnasiet är slut och hon har gjort ett mycket gott jobb. Halvtid på Teams och kämpat på. Är så stolt!

Nu är det fredag.Helg Ha en go sådan. I morgon firar vi mig. Mor o far, Jonas mamma, Johanna, Oliver samt David med tjej kommer Härligt!

Kortare hår men det växer som gräs.

Av Sofia - 9 juni 2021 19:21

9 juni. Det är min dag. Min födelsedag. Alltid förknippat med liljekonvaljer, jordgubbar, skolavslutning och början på sommaren. När allt liksom är kvar. Jag föddes mitt i höet och det där gröna var ju viktigt.. Men jag har alltid känt mig prioriterad. Alltid!

Dagen startade med ett SMS från mor o far. Kl 5.50 som var tidpunkten för min nedkomst. Nu är jag 51 år och hur underbart är inte det att mina föräldrar är i livet och kan gratta mig.

En underbar parfym fick jag i ottan av min make. Han vet vad jag gillar. Dock hade jag hintat eftersom jag vet att det förekommer ?present-ångest?.

Jag hissade flaggan för första gången på min födelsedag. Härligt. Förra året fick jag stången i 50-årspresent och det är så kul att se flaggan fladdra i vinden. Särskilt när vädret är på topp.

När jag jobbat några timmar tog jag en löparrunda runt Spjärvälling innan det blev för varmt. Det var en härlig stund. Så många hälsningar under dagen. Facebook, Instagram, SMS, telefonsamtal! Tack alla fina! Det värmer! En tanke, några ord betyder mycket!

Nu är det kväll och det är bara kvällspromenaden i kvarteret kvar. Stella är på klassavslutning och David åkte till sin tjej. Vi firade lite igår oxå. Man ska fira i livet. Mycket och ofta! Att bli ett år äldre är lycka. Alternativet är inte särskilt roligt!

Ha en fortsatt fin kväll!

Av Sofia - 8 juni 2021 18:50

Idag är jag forfarande 50 år. Den sista dagen. Vill man fylla år fler gånger nu eller? Jobbigt att lägga till år efter 50... Såklart man vill! Alternativet är ju ingen höjdare hur som helst. Så länge man är frisk o kry och glad i sinnet (oftast....) är det en ynnest att få bli äldre.

Det där pirret i magen när man som liten gick o la sig och bara väntade på morgonsången och bricka med blommor o fika - just det kanske har lite med åren försvunnit men visst är det spännande att fylla år. När jag kom hem innan efter en kortare promenad prasslade Jonas i sovrummet med papper och tejp så visst - lite pirrar det allt.

Annars har väl dagen idag varit mest irriterande. Sökte bygglov via en e-tjänst för en liten utbyggnad av vår altan (1,5 gånger 4 meter) plus st vi ska byta ut ett skört och tradigt plasttak jag hade skickat med det som krävdes. Trodde jag. Min lilla skiss för att visa hur det skulle se ut gick fetbort antagligen. Nu återkom myndigheten och ville ha situationsplan, planritning och dessutom kontrollplan. Det lär inte bli nåt bygge än på länge. Det stod på hemsidan att de har mycket att göra och att ett bygglov skulle ta typ upptill 10 veckor. Men vi skulle få fatt i kompletta ritningar innan fyra veckor, annars avslutar de ärendet. Hur går det ihop? Jag vill göra rätt för mig men jag undrar i mitt stilla sinne hur rediga folk över lag är... 6 kvm handlar det om.

En underbar junibild från Torset bjuder jag på. Mor tog ett sådant vackert kort på deras stamsyréner. Ögongodis! Kom på det nu. Mamma är ju utbildad kartritare- hon kanske kan fixa en ny planlösning och ritningar. Dessutom pensionär så det kostar kanske inte skjortan. Tjoho!

Över 70 år gamla syréner - vackert!!

Av Sofia - 6 juni 2021 18:00

Sveriges dag! Grattis till vårt land och grattis till alla oss som får njuta av Sverige. Å extra mycket idag när vädret är på absoluta topp. Det har inte fladdrat särskilt mycket i flaggan idag. Härligt känsla att för första gången hissa sin egen svenska flagga dagen till ära. Fick ju stången o flaggan i födelsedagspresent förra året och den inträffar ju tre dagar efter nationaldagen.

Startade dagen med en tidig promenad i skogen innan det blev för varmt. Så skönt. Hem o ladda ryggsäcken med fika för en kortare fisketur. Ett napp hade jag men firren släppte. Jonas fick en gädda (somm vanligt) men den fick leva vidare. Tog fikan på Kullön till gökens koko och plockade sedan en bukett liljekonvaljer. Den doften!!! Ljuvlig!

Hem o slappa på altanen och samla ny kraft. Ett välbehövligt och svalkande dopp i sjön - sedan orkade vi rensa lite ogräs. Å vattna överallt.

En ljuvlig dag på alla sätt o vis. Nu väntar grillade revben som jag förkokade igår. Mums!

Ha en fortsatt fin söndag!

Lite fladder då och då i vår flagga. Mestadels har den hängt helt orörlig idag.

Vy från Kullön - vårt gråa hus mittemot överst mot skogen.

Det blev mer liljekonvalj än fisk på dagens tur.

Av Sofia - 4 juni 2021 17:01

Morgonen var drömlik. Hela sjön var en spegel länge länge och jag kunde knappt sluta titta. Ljuvligt vackert. Hela dagen har varit så fin även om sjön nu är lite krusig.

Är tacksam att arbetsveckan har gått så bra. Det har varit långa dagar men det som skall vara klart är klart och det mesta har gått bra. Då är det extra skönt att ta helg lite tidigare på fredagen och njuta vidare av dagen när det ännu är dag. Dammsög altanens alla mörkgråa dynor som har fått en svag nyans av gult. Pollen!!! Överallt är det gult! Vattnade upp växthuset, plantorna dricker och frodas. Underbart att se. Så många fina gurkor får vi. Å varenda tomatplanta har mängder med blommor.

Sitter i soffan på altanen och är sugen på att bada. Vi får se om det blir ett dopp innan kvällen är slut.

God afton!

Spegel spegel på marken där...

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards