Alla inlägg under februari 2021

Av Sofia - 18 februari 2021 19:53

Känner mig som Trötter idag. Inte ens en löparrunda kunde pigga upp mig. Ett träningspass är alltid ett träningspass iofs men idag sög det mer energi än det gav. Att springa mestadels i snömodd är som att kuta i lös sand. Jo visst, det kanske ger mer träning men det är inte så lättsprunget. Å denna snålblåst...är så le på vintern nu. Till helgen ska det bli plusgrader. Inte mig emot men sen kommer det väl återfall av snö och då kan det ju lika gärna ligga kvar.

En stimmig dag på jobbet. Budgetjusteringar med sena löneavtal innan ens budgeten är inläst i ekonomisystemet. Pilligt att hålla isär siffrorna. Men jag fick det att stämma - det stärker.

Å ikväll var det övningsmöte inför KF med ett nytt voteringssystem. Det är alltid lite spännande om tekniken fungerar. Många frågor från ledamöterna.

Vedleverans av mor o far och mor fick grejer som jag införskaffat på Apoteket åt henne. Dessutom hade de med sig semlor, eller rättare sagt fastlagsbullar för så hette det när jag var liten. Längtar tillbaka till 80-talet när man kom hem från skolan o fick hetvägg. Minnen!!! Lycka!!!!

Go kväll!

Av Sofia - 16 februari 2021 19:02

En dag fritt sportlovsveckan till ära. Enorm go känsla och jag har varit superduktig och inte öppnat upp datorn trots att hela arbetsplatsen är inom räckhåll. Effekten eller tjusningen av att vara ledig blir inte riktigt densamma när man jobbar hemma hela dagarna men väldigt skönt ändå.

Startade dagen med att återse vissa luckor från gårdagens avsnitt av Atlantic Crossing. Var så trött och John Blund gjorde verkligen sitt bästa för att jag skulle missa slutet. Fascinerande historia och jag gillar verkligen skådespelarna.

Grötfrukost och kokt ägg. Sedan var jag laddad för sport som är temat denna veckan. Kändes nästan (?) lite milt utomhus. Bara två minus och faktum är att fåglarna sjöng i kapp. Det är otroligt härligt att höra. Sprang till Rävsnäs och vände och icebugs-skorna är sköna. Ömsom snösörja, ömsom is och lite packad snö däremellan.

Sedan var det dax för lite lyx. Energiklippning hos Naturligtvis Salomonssons. Extra allt kan man väl säga utan att överdriva. Hårbottenmassage, borstning, inpackning, tvättning, klippning plus mycket gott thé och nötter. En rofylld stund som jag verkligen behövde, både jag och håret. Märk väl - ingen blekning, bara ekologiska grejer i huvudet. Med mig hem hade jag en ny borste och lite annat smått och gott för håret. Skön upplevelse!

Köpte saker på Apoteket till mamma, fyra semlor och dessa har vi intagit tillsammans med David och Stella.

Nu sitter jag framför brasan och njuter. Har varit ledig idag men är precis lika trött som vanligt, ha ha.

Ha en fortsatt go kväll!

Energiboost nr 1

Energiboost nr 2 - klippning av hår. Dessutom med nytt underställ (alla-hjärtans-dagpresent av Jonas). Det är dess kläder man sliter mest under vintertid och jobba hemma.

Av Sofia - 14 februari 2021 15:53

...eller rena rama blaj blaj. Trams och parodi. All respekt till Eva Rydberg och Eva Roos men jag tippade inte att den låten skulle gå vidare i Mello igår om man uttrycker det milt. Andra lördagen i rad som jag ser en av de bästa låtarna åka rätt ut i intet. Förra veckan Jessica Andersson och igår blev det stopp för 90-talet. Om jag ska vara helt ärlig platsar den kanske inte som bidrag att skicka till Eurovision men jag blev såååå glad i kroppen när jag hörde den. Kunde knappt sitta still i soffan och gjorde inte det heller kan jag tillägga.

Men jag kan inte gnälla på resultatet - ringde inte en gång. Men tack Wahl o Sami för en otroligt bra löparlåt i min lista. Den fick dagens runda att gå både snabbt och taktfast. Trots rätt bistra vindar. För det var rätt kallt när man hamnade i skuggan.

Har varit på återvinningen med mängder av skräp. Köpt tulpaner o vaniljhjärtan dagen till ära. Alla hjärtans dag. Värt att fira.

Efter löpningen och sedan en bastu - gick helt i däck. Man får väl som tant vila lite på eftermiddagen. En liten stund tar jag mig friheten innan det är dax att göra biffar och brunsås. Favvorätt nr ett.

Ha en fortsatt hjärtlig dag!

Mysigt att ligga i sängen o se blå himmel

Av Sofia - 13 februari 2021 18:19

Igår var det grand finale ā la bokslut. Presentation av bokslutet från ledningsgruppen tekniska serviceförvaltningen inför kommunledningen. Tre timmar. ?Vi servar allt och alla? som vi brukar säga och det stämmer till hundratio procent. Vi ansvarar för kommunens fastigheter, fixar mat och håller rent, sköter skogen och ansvarar för gator och parker, säljer mark och tomter till företag och privatpersoner som vill bygga hus. Plus en massa mer...

Å siffrorna runt det hela är min syssla - fantastiskt stimulerande och roligt med skräckblandad förtjusning. Att presentera 2020 års siffror gick bra även om jag känner mig som en papegoja när jag rapar siffror och pratat om avvikelser upp och ned. Mest upp för vi gjorde ett fantastiskt resultat och mesta möjliga för skattekronorna. Trots Corona, trots personalbrist, sjukskrivningar och vakanser.

Så glad igår eftermiddag- nu har jag kämpar mig ur denna bokslutbubbla och kan stänga boken 2020 och öppna en ny - 2021. Spännande.

Idag - sol, vinter med behagligare temperatur. Långpromenad till stan. Chai Latte och ny energi. Sedan en tur till Landsbro o fira Jonas son Pelle som fyllde 29 år i går. Vi fick våfflor - såååå gott!!

Snart hemmagjord pizza och Mello. Go Eva Rydberg go!!

Ha en fin kväll!!

Underställ och kavaj - klädsel för Teams

Sol och backe är lika med Solbacka

Har snöat in på istappar- de är så vackra

Jonas o Molly o födelsedagsbarnet i bakgrunden som gör våfflor

Molly o bonusfarmor

Av Sofia - 11 februari 2021 19:14

Sitter framför brasan. Halten av adrenalin sjunker i kroppen. Jag har laddat idag. Presentera bokslut 2020 för tekniska serviceförvaltningen inför vår nämnd. Jag är så inläst på siffrorna så det sitter mer eller mindre utantill.

Kl 15 var det dax. Hade förberett mig så väl. Kollat allt. Eller dubbelkollat kan väl tilläggas. Å det är en anspänning. Men när man väl börjar prata så släpper det. Jag kan det här. Koncentrerar mig på avvikelserna jämfört med budget och jag vet i detalj vad det beror på. Å så typ 10 minuter in i min presentation lägger mitt headset av och jag drar av mig det för att nyttja bara ljudet i datorn. Då hörde jag inte de andra och mitt ljud var undermåligt. Vi höll inte till på Teams utan i ett annat systerm och inget var som det skulle. Min chef fick ta över och en välslipad kollega. Så surt, så otroligt tråkigt. Jag HATAR Corona som ställer till det. På distans och allt ska fungera. Ljud och uppkoppling. Idag fungerade det inte för mig.

Jag var full av adrenalin som nu börjar sina...
Bättre lycka i morgon när vi ska prestera bokslutet för kommunledningen. Då på Teams.

Idag fick jag en fin grej på posten som jag beställt - en hugring. En symbol som är extra aktuell just nu. Hylla kramen. När får vi kramas igen? Fuck Corona!

Av Sofia - 10 februari 2021 18:56

Jag trotsar dig Kung Bore. Jag anser mig möjligen besegrad men jag ger inte upp. Det ska du veta. När temperaturen ligger runt 8-9 minus plus nordanvind ger jag mig INTE ut för att springa. Jag löser det på annat sätt för att inte tappa den löparkonditionen jag nu byggt upp.

Jag har bara erkänt det för en jobbarkompis som tillika mig älskar löpning. Att jag nu några gånger har sprungit inomhus. Löparbandet sålde jag till en kompis pga platsbrist men kan ångra det en vinter som denna. Dock funkar det extremt bra att springa fram o tillbaka i huset. Roligare dessutom, faktiskt. Ca 25 meter - ja ni fattar ju själva hur det ser ut. Men det är ju bara jag hemma då ingen ser mig. Bra musik i lurarna och det är bara att kuta på o vända. Det blir många vändningar ska tilläggas. 10 km på en timme så farten får ändå godkänt. Så nu har jag berättat och mitt pannben är hårt. När det gäller. Vilken utsikt jag har dessutom. Grymt fint.

Ett annat pannben som är hårt så är det Frida Karlssons. Det är alltid en fröjd att se henne i spåret eller som igår när svenska laget tvålade till det norska i kampen Norge Sverige. Heja Sverige.

Å dessa istappar. Ljusglimtar i vintern. De är så enormt vackra. I eftermiddagssolen mot sjön. Det finns nog inget som är vackrare på vintern.

Ikväll blir det vegetarisk paj. Lök, spenat och parmesan. Det ska vi så gott. Jag känner det på doften.

Ha en fortsatt fin kväll.

A view to a kill

Av Sofia - 8 februari 2021 18:48

Att se saker från den ljusa sidan kan vara lite svårt ibland. Nordanvind, 10 minus, Jonas biljäv... startade inte i morse, jag känner mig inte pigg... tung i huvudet och trött - vinterdeppig möjligen. Är så erbarmligt trött på vintereländet nu.

Å så kan man se det ur en lite positivare synvinkel. Jonas kunde ta min bil. Jag åker inte iväg på ärende särskilt ofta. Vi har kommit en bit in i februari, dagarna är längre och kylans grepp släpper väl nån gång. Jag har bara en tillfällig mående-svacka o har säkert full ork i morgon.

Det är helt klart lättare att se det halvfulla glaset när man sitter framför brasan och värmen touchar kroppen med full kraft och med vetskapen att arbetsdagen är klar och alla uppgifterna jag hann med idag gick bra och enligt plan.

Glädjen över ytterligare härliga makeupbilder från min helt tokvackra dotter Johanna. Å dessutom ytterligare en familjemedlem. Har blivit ?mormor? igen. Fjärde kattbarnbarnet i ordningen. Freia heter hon och är sötare än socker!

Av Sofia - 6 februari 2021 17:56

Jag fick en fin julklapp av Johanna. En bullet journal. Ska jag vara helt ärlig blev jag lite stressad av att ha en fylleri-bok....ytterligare en grej att ha ordning på. Å som jag är funtad går jag ALL-IN när jag gör nåt. Jag bara la undan den. All fokus på jobb och inte en minut över till nåt annat kul. För några veckor sedan skickade Jois ett Youtube-klipp på hur man kommer igång och det var skaparen själv som hade gjort videon, Therese Lindgren. Jag skrev till Johanna att efter bokslutet ska jag ta tag i den där boken.

Nu är det livet efter bokslutet och nu är jag helt förälskad i den där boken. Den lockar verkligen fram den kreativa sidan hos mig i denna alltmer digitaliserade värd som vi lever i. I veckan köpte jag några tuschpennor med lite olika färger o olika storlekar på spetsar. ALL-IN som jag skrev nyss...

Boken är, förutom en fin kalender, full av tips o må-bra-tips och råd hur de verkligen ska bli av!

Tusen TACK Johanna för en suverän julklapp. Den stressar mig inte längre. Den stressar av mig!
Love U!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards